Τιμητική διάκριση στον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Τιμητική διάκριση στον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Αποκαλυπτήρια πινάκων από τον Δήμαρχο Α. Παχατουρίδη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου, έργα του Ν. Παπαδόπουλου
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης προέβη στα αποκαλυπτήρια έργων ζωγραφικής, του σπουδαίου καλλιτέχνη Νικόλαου Παπαδόπουλου, με θέμα εμβληματικά σημεία της πόλης στην πορεία του χρόνου, με αφορμή και τη συμπλήρωση 88 ετών από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου.
Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στις 10 Ιανουαρίου 2022, με τον κ. Παχατουρίδη να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά της οικογένειας του Περιστεριώτη ζωγράφου στον Δήμο Περιστερίου, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου που παρέλαβαν τα παιδιά τους, Μάριος και Αθανάσιος και ο ανιψιός του Σπύρος.
Ακολούθησε ξενάγηση, τηρώντας τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό σε συγγενείς και φίλους του σπουδαίου καλλιτέχνη, καθώς και της Αντιδημάρχου Μαίρης Τσιώτα – Μάρκου και της Δημοτικής Συμβούλου Ζωής Αμαξοπούλου.
Οι πίνακες εκτίθενται στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου, που στεγάζεται στο παλιό 2ο Δημοτικό Σχολείο “Πέτρινο”, Σκρα 62 & Αδριανουπόλεως γωνία, τηλέφωνα: 2105716057 & 2105716069.